Тест-драйв Volkswagen Beetle: Заводила

Volkswagen Beetle
Таке буває рідко: покидаєш автомобіль і постійно озираєшся, милуючись приємністю форм. А мозок тим часом смакує і подробиці драйву на двухсотсільний апараті.

Або ось ще яка штука. Виявляється, сплутати здалеку новий «Жук» з далеким, але родинним Porsche 911 не так вже й складно. Це я не про себе, однак кілька випадків мали місце. Хоча мені більше імпонує спадкоємність ліній другого покоління відносно оригіналу з німецьким прізвищем Käfer (для точності: заводське позначення Typ 1). А це заслуга команди німецьких дизайнерів і трішки Вальтера де Сільви. Машинка хоч і продовжує випускатися у Мексиці, але в цей раз її малювали на історичній батьківщині, а не в Штатах. Навмисна іграшкового першого покоління New Beetle (1998-2010) випарувалася, і навряд чи про це хтось шкодує, особливо маркетологи, стурбовані охопленням чоловічої аудиторії.

Ось як звучить ім’я «Жук» на різних мовах: Kаfer, Beetle, Vocho, Coccinelle, Fusca, Maggiolino

Опційне тріо приладів на маківці торпедо згодиться далеко не всім. У версії Design вся передня панель запропонована в колір кузова. У Sport’е – а-ля кевлар

Відмінний монохромний дисплей під спідометром. А ось тахометр око не захоплює, їздити на слух навіть прикольно

Багажник набагато краще, ніж передбачалося. Двері без рамок вже самі по собі легенда. Звучанню преміальної системи Fender – залік

Вдала зовнішність «Жука» для багатьох виявиться головним аргументом при покупці. І я з таким рішенням повністю солідарний. Решта приємні бонуси «комахи» не змусять себе чекати. І на першому місці будуть силові агрегати. На вітчизняному ринку тільки бензинові з наддувом, а 1.4 TSI ще й компресором. У нашому ж випадку маємо неабияку двухлітровку, що перетворює стильний хетч в спорткар. Відмінна тяга в широкому діапазоні оборотів стримується хіба що роботом DSG в режимі Drivе, і то лише на старті. Якщо ж селектор переведений в Sport, то вже доводиться вгамовувати буйний темперамент. На відміну від багатьох інших автомобілів, тупо зависающих на щабель нижче, спортивний режим «Жука» віддає інтелектом. Залежно від ситуації відмінність з Drive може складати до трьох передач, а за оборотами – від 700 до 1500.

Надлишкова потужність двухлітровкі досить швидко виявила ставлення до «Жуку» інших учасників руху. Спочатку його не приймають всерйоз, як якусь дівчачу брязкальце. Але одне ваше блискавичне прискорення – і у всіх мізки стають на місце. Повсякденні штовхання в міській суєті згладжуються непоганий оглядовістю і терпимою до нерівностей підвіскою. Проїзд по дачної грунтовці довів вроджену універсальність цього авто: дорожній просвіт хоч і по мінімуму, але достатній. Залишається лише поміняти хисткий пластиковий щиток під мотором на більш міцну захист.

Коли перші тисячі кілометрів будуть пройдені на одному диханні, новоспечені власники прийдуть до тих же висновків, що і автор. Головне – машина вийшла емоційною і практичною одночасно. «Жук» також прекрасно підходить на роль автомобіля для великого туризму: він не тісний (другий ряд для пасажирів зростом до 180 см), має цілком пристойним багажним відсіком, хорошою аеродинамікою і не табуреточной підвіскою. Для повного щастя залишається побороти відверто слабку шумоізоляцію шасі, а водієві звикнути до не найзручнішим підлокітникам. Хватка шасі на прямиках по-німецьки фанатична, але от рук усі ж іноді необхідно розслаблення.

Є ще деякі дивацтва, що вимагають звикання. Здивував скрипучий люк, але ці зрадницькі звуки можна заглушити, відкривши його або включивши голосніше відмінну аудіосистему Fender. Своїм життям живе бортовий комп’ютер, обнуляє середня витрата палива кожен день або після тривалої стоянки. Сповільнюватися на крутих спусках за допомогою DSG майже марно: при кожній річний зміні передач вниз машинка встигає розігнатися, а ефективне гальмування відбувається лише на другий-перше передачах. Зате включаються вони майстерно, зі смачною перегазовкой.

Ціновий пряник у «Жука» лише один – вартість базової версії 1,2 л/105 л.с. (Від 199 844 грн.). Решта помітно дорожче і вимагають обов’язкового дооснащення (ви ж не купите авто без кондиціонера?). Але така вже плата за позитивні емоції і драйверський настрій.

Новини
Прем’єра нового Subaru Outback відбудеться в Нью-Йорку

Компанія Subaru поширила перші фотографію і озвучила дату дебюту свого нового універсала. Очікується, що Subaru Outback нового покоління багато чого запозичить у седана Legacy. Новинка з’явиться перед публікою 16 квітня. У подробиці виробник поки воліє не вдаватися, обмежуючись туманними заявами про керованість, як у легкового автомобіля і повноцінних позашляхових можливостях. Однак, найімовірніше, з технічної точки […]

Тест-драйв Volkswagen Beetle: Заводила

Таке буває рідко: покидаєш автомобіль і постійно озираєшся, милуючись приємністю форм. А мозок тим часом смакує і подробиці драйву на двухсотсільний апараті. Або ось ще яка штука. Виявляється, сплутати здалеку новий «Жук» з далеким, але родинним Porsche 911 не так вже й складно. Це я не про себе, однак кілька випадків мали місце. Хоча мені […]