Повнопривідний Volkswagen Golf

Офіційна прем’єра повнопривідного Volkswagen Golf Variant відбудеться в рамках вересневого автошоу у Франкфурті. При цьому жителі Німеччини не чекають прем’єри та можуть замовити універсальний «Гольф» з муфтою «Халдекс» за 24 400 євро.

Сьогодні німецька компанія розповсюдила відомості про те, що універсальний Golf сьомого покоління отримає фірмовий повний привід VW 4Motion, в основі якого лежатиме «продвінутаая» муфта Haldex п’ятого покоління. У цивілізованих країнах опціональний повний привід доступний для машин з дизельними моторами об’ємом 1,6 та 2 літри. Перший видає 105 коней та 250 Нм крутного моменту, а другий здатний на 150 конячок та 320 Нм тяги.
Всі повнопривідні «Гольфи» оснащуються 6-ступінчастою механікою, Шестипозиційний коробки DSG (які ставлять, наприклад, на повнопривідні Skoda Superb) для універсалів Golf не пропонуються. Витрата палива у стартового мотора становить 4,5 літра на 100 кілометрів, а сам автомобіль може буксирувати причіп масою до 1,9 тонни. Більш потужний дволітровий агрегат вимагає 4,8 літра на сотню в змішаному циклі та здатний тягнути 2 тонни вантажу.
На батьківщині марки Golf Variant 2.0 TDI 4Motion обійдеться в 29 075 евро в комплектація Comfortline, а за універсал в більш скромному оснащенні та мотором попростіше просять 24400 євро. Ціна повнопривідних «Гольфів» для України не оголошена, 105-сильний бензиновий монопривідний універсал стартує з 218 000 гривень.
Новини
Прем’єра нового Subaru Outback відбудеться в Нью-Йорку

Компанія Subaru поширила перші фотографію і озвучила дату дебюту свого нового універсала. Очікується, що Subaru Outback нового покоління багато чого запозичить у седана Legacy. Новинка з’явиться перед публікою 16 квітня. У подробиці виробник поки воліє не вдаватися, обмежуючись туманними заявами про керованість, як у легкового автомобіля і повноцінних позашляхових можливостях. Однак, найімовірніше, з технічної точки […]

Тест-драйв Volkswagen Beetle: Заводила

Таке буває рідко: покидаєш автомобіль і постійно озираєшся, милуючись приємністю форм. А мозок тим часом смакує і подробиці драйву на двухсотсільний апараті. Або ось ще яка штука. Виявляється, сплутати здалеку новий «Жук» з далеким, але родинним Porsche 911 не так вже й складно. Це я не про себе, однак кілька випадків мали місце. Хоча мені […]