Тест-драйв MG 5: англійська свінг


І ось вона завдає удар по гольф-класу на полі України.

З седаном С-класса MG 350 ми вже встигли познайомитися (АЦ № 48’2012 р.). Його однокласник, хетчбек MG 5 відрізняється не тільки формою задньої частини кузова. У цих авто однакові: колісна база – 2659 мм, 1,5-літровий бензиновий двигун потужністю 106 л. с., коробки передач і деякі елементи передніх панелей. На цьому, мабуть, подібність і закінчується. MG 5 виявився самобутнім і по-своєму цікавим.

В Україні:
• мотор бензиновий
1,5-літровий (106 л. с.);
• три варіанти комплектації: Standard, Comfort і Deluxe;
• коробка 5-ступінчаста механічна і 4-діапазонна автоматична;
• вартість від 123 900 грн.

Седан пропонується в тих же трьох комплектаціях вартістю від 119 900 грн. Але «автомат» доступний і в базовій версії.

У порівнянні з седаном хетчбек має куди більш грізний вигляд. Таке враження створюють проникливий «погляд» фар, вузька смужка повітрозабірника і агресивний бампер. А завершує спойлер на кришці багажника у всіх комплектаціях. Вид цілком гармонійний, а кузов і салон зібрані акуратно.

Передня панель не копіює інтер’єр седана ні по дизайну, ні за матеріалами. Пластик на торпедо MG 5 і дверних картах жорсткий, але відразу впадає в очі його незвичайна фактура – на вигляд панелі немов оксамитові. Втім, з приводу естетики такого рішення думки в редакції розійшлися. Мабуть, такої обробки занадто багато в салоні.

Салон виглядає добротним. Інтер’єр має власний дизайн і матеріали. У всякому разі, на інших авто марки ми не зустрічали пластик подібної фактури.

Аналогові прилади класичні (на відміну від седана). Показання легкодоступні. Маршрутний комп’ютер в повному обсязі видає інформацію по центру щитка.

У найдорожчій версії Deluxe, яку ми і вибрали для тест-драйву, MG 5 коштує 156 900 грн. За ці гроші він пропонує систему контролю за тиском у шинах, бічні шторки безпеки, більш просунуту аудіосистему, камеру заднього виду. Варто тут і клімат-контроль. Ось тільки в нашій машині він працював з помітним запізненням. Знизив температуру – а грубка продовжує гнати гаряче повітря. Ще прибираєш градуси. Нарешті повітря пішов холодний. Починаєш мерзнути і перемикаєш систему – а з дефлекторів продовжує дути холодом. Ось так і доводилося протягом дня постійно «гратися» з перемикачем.

У всіх комплектаціях рульова колонка регулюється за кутом нахилу, але міняти її виліт не можна навіть в найдорожчій версії. Зате зручний кермо з приливами, має шкіряну оплетку з перфорацією в місцях хвата. Сидіння “обгорнуті» в комбіновану шкіру, а передні оснащені електроприводами. Опустивши задню частину подушки, за кермом вийшло сісти глибше і забезпечити кращу підтримку ніг. У всіх версіях, крім базової, у водійського крісла є регулювання поперекового підпору. Але жорсткий валик або не відчуваєш зовсім, або він грубо врізається в спину. Якби регулювання мала проміжні положення, було б зручніше.

Передні сидіння виглядають спортивно, хоча насправді вони досить м’які і комфортні. Сидіти зручно. У найдорожчій версії є електричні регулювання.

Великі дверні отвори і високе розташування дивана роблять процес посадки і висадки дуже легким. Розташовується зручно, місця над головою і в колінах достатньо.

Задній диван у всіх комплектаціях складається в пропорції 60:40. Багажник хетчбека коротше, ніж у седана, і органайзера для невеликих речей в MG 5 немає.

Деякими функціями керуєш з монітора тач-скрін. Дотик екрану або зміна гучності звуку клавішами на кермі супроводжується гучним Піканья. Інформативності функція додає, хоча часом здається зайвою. А от допомога камери заднього виду зайвою не буває. Особливо коли заднє скло вузьке і високо розташоване. Картинка на моніторі допомагає розглянути перешкоди, але камера направлена ​​занизько і обрізає перспективу. Так що побачити дорогу при виїзді заднім ходом з шеренги припаркованих машин вона не дозволяє. У цьому випадку «спираєшся» на великі бічні дзеркала з гарним оглядом.

Версія Deluxe дозволяє переглядати відео з DVD-і VCD-носіїв. На екран також виводиться якісна картинка з камери заднього виду.

Зверху торпедо є що відкривається бокс (в седані немає), в який можна покласти телефон або носій музики і підключити його через один з роз’ємів – USB або AUX.Прі такої зовнішності від машини очікуєш більше динаміки та агресії. Але знайомий по седану агрегат демонструє помірне запал.

У всіх комплектаціях MG 5 запропонований з 1,5-літровим 106-сильним бензиновим мотором. Базовою є 5-ступінчаста “механіка” власного виробництва, але в топової комплектації встановлюється виключно 4-швидкісною японський «автомат» Aisin.

При акуратною і розміреним їзді на невисоких оборотах в салоні тихо. Та й вгору АКП перемикається м’яко. Після додавання газу рик мотора практично відразу стає голосніше, а ось відгуки відстають. І вниз коробка перемикається з невеликим поштовхом і заминкою. А на високих оборотах двигун стає занадто гучним.

Кнопочка збоку важеля відключає вищу передачу і коробка стає 3-ступінчастою. Також можна обмежити діапазон перемикання однією або двома ступенями.

«Автомат» має кілька алгоритмів роботи. У зимовому режимі АКП машина рушає і розганяється максимально плавно. При акуратній їзді в спортивному режимі коробка перемикається ні при 4000-4500 об / хв, як у звичайному, а при 6000 об / хв. Але варто поїхати в штатному режимі “газ в підлогу», як і ця різниця пропадає. Зміни поведінки силового агрегату в більшій мірі помітні при відключенні вищої передачі. Функція Overdrive дозволяє використовувати весь діапазон оборотів на нижчих щаблях. Що стосується витрати палива, то маршрутний комп’ютер в місті показував 9,2-9,7 літрів на 100 км.

Режими роботи АКП – звичайний, спортивний і зимовий – вибираються хромованою кнопкою. Але поведінка машини змінюється незначно.

Зручно, що в місті при частих перестроюваннях досить качнути лівий подрулевой перемикач, і MG 5 блимне три рази покажчиком повороту. Обладнаний гідравлічним підсилювачем кермо тугий, але інформативності та пружності йому все ж бракує.

Кермо не розчаровує порожнечею і при швидкому обертанні з боку в бік його не “прикушує».

Зимові шини внесли коректування в поведінку машини на сухому асфальті і додали хетчбеку валкості. Втім, підвіска і так налаштована на комфортну їзду. Це помітно по розгойдування на нерівній дорозі і відсутності трясіння на розбитих ділянках. А ось жорсткі нерівності колеса проходять з гучним ударом, на серії дефектів типу трамвайних колій і на великих тріщинах асфальту підвіска поводиться шумно і не демонструє цілісності. Седан поводився схоже, та й реакції силового агрегату схожі.

При такій зовнішності від машини очікуєш більше динаміки та агресії. Але знайомий по седану агрегат демонструє помірне запал.

Колись емблему MG несли спортивні родстери, тепер вона прикрашає міські практичні автомобілі. Хетчбек MG 5 виглядає агресивніше і динамічніше, ніж седан, але спортивності в ньому не додалося. За якістю виконання, наповненню і ціні MG 5 досить конкурентний на ринку, але за рахунок автоматичної трансмісії і кращої комплектації позбавляється від деяких суперників, доступних виключно з «механікою». Вони якщо й пропонуються з АКП, то з більш потужними моторами. Але і коштують відповідно дорожче.

MG 5 1,5 л (106 л. С.), АКП 146900 грн.

Nissan Tiida 1,6 (110 л. С.), АКП від 158 290 грн.

Opel Astra Classic 1,6 л (115 л. С.), РКП від 153 900 грн.

MG5 має приємний для ока дизайн, не розчаровує і всередині. Автомобіль добре оснащений. Перемикачі в салоні добре виглядають і дуже інформативні. Але, рівень відчуттів в русі поки ще залишає бажати кращого – на кермі не вистачає реактивного зусилля і зворотного зв’язку. Зусилля постійне і не дає повністю відчути становище керованих коліс. Разом з тим машина непогано рулится і добре тримає дорогу. Хоча при різких маневрах на високих швидкостях машина занадто довго перебуває в крені – помітні запізнювання при вирівнюванні кузова. Але автомобіль створювався не для такої їзди. І хоча задоволення від водіння недостатньо і добре чутні шуми від двигуна, коробки і колісних арок, для звичайного водія цілком гідна машина. У неї гарна оглядовість, на ній зручно їздити і паркуватися заднім ходом. В цілому MG 5 демонструє непоганий рівень.

Новини
Прем’єра нового Subaru Outback відбудеться в Нью-Йорку

Компанія Subaru поширила перші фотографію і озвучила дату дебюту свого нового універсала. Очікується, що Subaru Outback нового покоління багато чого запозичить у седана Legacy. Новинка з’явиться перед публікою 16 квітня. У подробиці виробник поки воліє не вдаватися, обмежуючись туманними заявами про керованість, як у легкового автомобіля і повноцінних позашляхових можливостях. Однак, найімовірніше, з технічної точки […]

Тест-драйв Volkswagen Beetle: Заводила

Таке буває рідко: покидаєш автомобіль і постійно озираєшся, милуючись приємністю форм. А мозок тим часом смакує і подробиці драйву на двухсотсільний апараті. Або ось ще яка штука. Виявляється, сплутати здалеку новий «Жук» з далеким, але родинним Porsche 911 не так вже й складно. Це я не про себе, однак кілька випадків мали місце. Хоча мені […]