Tata Nano здав краш-тести на 0


Найдешевший автомобіль в світі – Tata Nano – виявився чи не найбільшим розчаруванням. Модель, створена, щоб поставити на колеса мільярдну Індію, провалилася на ринку, але, схоже, на цьому її пригоди не закінчуються. Nano влучив у руки фахівців Global NCAP (британської компанії, яка оцінює безпеку автомобілів) і пішов від них ні з чим.

Команда GNCAP взяла для проведення краш-тестів базову версію Nano, пропоновану для індійського ринку. Крім керма і чотирьох коліс вона мало, що може запропонувати покупцям, а говорити про наявність подушок безпеки і зовсім не доводиться. В результаті автомобіль отримав 0 зірок за безпеку дорослих пасажирів.

Помноживши 0 на будь-яке число можна отримати і результат Tata Nano за захист дітей, оскільки автомобіль не володіє засобами для зміцнення дитячих крісел. Крім того, сама структура Nano виявилася досить ненадійною, що говорить про підвищену небезпеку отримання небезпечних травм в аварії.

Що ж, можливо, в майбутньому поколінні Nano зарекомендує себе краще, тим більше, що автомобіль повинен зазнати суттєвих змін. Глава Tata Motors Карл Слім (Karl Slym), недавно, збирався зробити новий Nano не настільки доступним, але в той же час більш привабливим зовні і з більш багатим оснащенням.

Новини
Прем’єра нового Subaru Outback відбудеться в Нью-Йорку

Компанія Subaru поширила перші фотографію і озвучила дату дебюту свого нового універсала. Очікується, що Subaru Outback нового покоління багато чого запозичить у седана Legacy. Новинка з’явиться перед публікою 16 квітня. У подробиці виробник поки воліє не вдаватися, обмежуючись туманними заявами про керованість, як у легкового автомобіля і повноцінних позашляхових можливостях. Однак, найімовірніше, з технічної точки […]

Тест-драйв Volkswagen Beetle: Заводила

Таке буває рідко: покидаєш автомобіль і постійно озираєшся, милуючись приємністю форм. А мозок тим часом смакує і подробиці драйву на двухсотсільний апараті. Або ось ще яка штука. Виявляється, сплутати здалеку новий «Жук» з далеким, але родинним Porsche 911 не так вже й складно. Це я не про себе, однак кілька випадків мали місце. Хоча мені […]